måndag 26 september 2011

Kontraster!

Tänkte föresten nämna lite lite saker som jag ser här nästan varje dag, men som man väldigt sällan ser hemma!

- En smal och och vältränad kvinna i 35-års åldern springandes/ joggandes med en barnvagn. Kanske en dubbelsittare med två barn och kanske tom med en hund vid sidan om! Har aldrig sett det hemma, men här. Näst in på varje dag! Tror nästan det är lite hipp här. Men varför inte kombinera promenad med barnet med lite motion, måste ju vara tusen gånger roliga för babyn i alla fall! ;)

- Bilar/ bilförare som kör som idioter, helt galet. Det är tex omöjligt att stå kvar 5 sek efter att rödljus slagit om till grönt utan att någon verkligen lägger sig på tutan och skrämmer en till döds. Omöjligt att köra utan att ngn kör ut framför dig så du får tvärbromsa, att köra utan att ngn byter fil helt plötsligt, ja, listan forstätter. Det sjuka är att du heller inte kan ta bilen till donwtown här utan att se en polis, det kryllar av dem här! Men även poliserna verkar köra mot rödljus bara för att de kan. Har man lagen i sina händer så har man.

- Någon som tränar baseball! Det kan vara ett knattelag, det kan vare en tränare som står och coachar en enstaka spelare, det kan vara några kompisar eller så kan det vara en pappa & son som står och kastar bollen till varandra. Men man ser det verkligen ofta här! För att jag bor oerhört nära en baseball plan? Kanske, men ändå..

- Den amerikanska flaggan! Hemma så tror förstår man att amerikanarna är oerhört patriotiska. Man ser ofta flaggan överallt, i filmer, på deras kläder, bakom amerikanare i tal osv. Men när man kommer hit så inser man att det fasen är värre än så. Flaggan sitter inte bara i simhallen här i Westfield, utan även på en massa bilar, i mitten av vägen, etc. I Sverige har vi väl typ buskar i mitten av vägen? Här har de uppradade flaggor! Hur många som helst. Säga vad man vill, they do love their country!

Nej, nu ska jag dejta kudden. Kanske fortsätter på den här listan senare någon gång!

Godnatt! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar