söndag 14 augusti 2011

Trip to Princeton!

Tjenare! Igår var det Princeton för hela slanten och gud va fint det var! Princeton är ju egentligen en stad, vilket man inte alltid tänker på. Det är ju definitivt mest känt för sitt underbart vackra universitet som ju tillhör Ivy Leage. Åtta stycken universitet här i USA, tex Brown, Harvard, Yale. Alltså universitet med mycket mycket hög prestanda och som i praktiken nästan är omöjliga att komma in på om man inte har en IQ på 200 och en massa miljoner dollar på banken. Och väl där så förstår man varför det är så eftertraktat! Det är verkligen hur vackert som helst där. Även i staden! Och detta ligger endast ca 1 timmes åktur här ifrån!

Universitetet var som många andra universitet utspritt över hela staden. Arkitektur på ett ställe, etc..




Haha! Det häftiga var att tidningen faktiskt hade text innuti!

Princeton var så himla mysigt! Inte alls en stor stad utan lite av en small town. Rikt var det också, det märker man ganska så snabbt då man kollar på bilarna, affärerna och husen! I älmhult har vi Lindex, här fanns det både Ralph Lauren och Rolex.


Gick in och kikade i Princetons officiella studentbutik! Där fanns allt från Hoodies ( såklart! ) dö coola halsdukar! Ramar för diplomen som låg på 2000:- Och en massa studiematerial i skinn såklart! Hela tiden när vi kikade runt där inne så tänkte jag på dem som verkligen går på Princeton och får gå in där och handla pärmar, hoodies och pennor, allt med princetons logga på. Lite avis blir man allt!

Turistvarning om man går fram och tar foto med alla statyer man ser? Yes!



Detta var alltså stundetcampus. Där vissa av studenterna bor! S J U K T! Läste försten att dessa åtta universitet kallas just " Ivy leage" pga murgrönan som växer på många av byggnaderna. Vackert! :)



Gick in i en otroligt vacker kyrka! Väldigt mäktig känsla där inne, oavsett om man är troende eller ej.


Här inne såg vi några av klassrummen! Yesyes, så kan det också se ut!







Tigern! Representerar Princeton i sportsammanhang!






Älskar denna bilden! Är nämligen inte ensamma här, på kranen sitter en söt liten ekorre som också ville vara med! :D



Ännu lite mer murgröna! Princeton var verkligen underbart vackert, grönt och rent! Inte så svårt att föreställa sig sitta under ett av de vackra träder och plugga eller läsa en bok. Inte så svårt alls. Drömma kan man ju alltid! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar