lördag 29 oktober 2011

Halloweenfest!

Sitter i sängen och kurar samtidigt som jag hör snöskraporna som dånar utanför fönstret. Snacka om snöstorm och snökaos idag! Line sade att det är värre ute nu än efter hurricane Irene, och då är det illa. Ligger bland annat en massa med träd/grenar nere och det är riktigt många som är strömlösa här i stan, våran ström har gått, men kommit tillbaka typ 4 gånger idag. Orsaken till att det är så illa här, bara för några cm snö egentligen, är eftersom att träden fortfarande har kvar de flesta av sina löv. Snön landar sedan på dessa, vilket gör trädet så pass tungt att stammen inte orkar mer och bryts av. De är verkligen inte vana vid snö såhär års, familjen sade att snön här inte brukar komma förrän i slutet av december/ januari. Och detta är typ 3:e gången sedan 1800-talet de har fått snö här på halloween så det känns ju trevligt att det skedde just detta år då ju.

Och annars så har jag spenderat hela dagen idag inomhus/ hemma. Vågade inte riskera att ge mig ut på vägen, även om det kröp lite i kroppen på mig att få komma ut. Men, det gjorde inte så jättemycket just idag eftersom att vi ju haft halloweenfest i huset ikväll! Intensivt, galet och riktigt skojj! :D Så glad att jag fick chansen att uppleva en riktigt amerikanskt halloweenfest! Line, som trevligt nog också kom med sina barn, och jag blev till och med sugna på att själva klä ut och när vi såg barnens alla roliga och kreativa kostymer! På festen kom bland annat ett cherrio-box,( ett flingpaket) ett stort grönt monster, en himla massa Harry Potters och sist men inte minst en tacos! Jag frågade den tjejen om hennes dräkt och då så sade hon " De hade inga burritos så jag fick bli en tacos istället! Gulligt, haha. Nej men en riktigt lyckad fest med karaoke sång, tävling, cupcakes dekoration och bus. Och efter att kalaset var slut så satte jag med ner med familjen och kollade på hyrfilm, Janie Jones. Så riktigt trevlig kväll måste jag säga! :)

Och till något som inte alls har med halloween att göra, så har jag och Line ett ständigt snack om våra dialekter och skillnader Småland/ Ångermanland. Och när vi satt och snackade om just detta igår på DQ så fick jag reda på något väldigt intressant. Uppe i Ångermanland så så säger man "Ett apelsin" istället för en. Vet att det är svårt att tro, trodde inte heller på det i början, men det säger verkligen det! Och ska man säga att någonting läcker så säger de istället att det " läker" Mycket mystiskt! De har också ord som " sticka" för speta och " senadrag" för kramp. Sjukt vad mycket man får lära sig om andra kulturer som au pair! haha ;)

Nej, nu avrundar jag och kryper till kojjs. Inatt är det dubbla sockor som gäller, godnatt vänner!






2 kommentarer:

  1. tjena va häftigt med snö före oss i kalla småland o på en "spökhelg" kram pappa

    SvaraRadera
  2. Ja det är inte dåligt det! Och jag som trodde att snön skulle hålla sig borta i alla fall lite längre än hemma, där trodde jag fel minsann! ;)

    Många kramar!

    SvaraRadera