tisdag 4 oktober 2011

What happends in Canada, stays in Canada!

Tjo! Tisdagkväll och jag har precis kommit hem från glass på DQ och en promenad i downtown med Gesa! Trevligt som vanligt! Men satan vad jag mår illa av peanutbutter glassen jag köpte. Borde kanske ta det lite lugnt med sötsakerna, känns så.
Är faktiskt ganska så bra att att vågen här hemma visar i pounds, så att man i alla fall slipper se sin nu officiella vikt i kg. Men, jag och Line kör från och med nu med citatet " Muskler väger mer än fett" Och det stämmer ju faktiskt! :) Och om någon undrar så pallrade vi faktiskt oss till gymmet även denna morgon. Kompenserar ju intaget, och speciellt urvalet, av mat lite i alla fall!

Men ja, åter till vår lilla weekend i Canada! Resan var fredag- söndag så klockan 4:30 ( am) så ringde klockan fredag morgon! Lagom trött var man då, men det gjorde inget för det är alltid så otroligt mycket roligare att stiga upp när man ska hitta på något skojj! Klockan 5:15 så kom sedan Line och Jenny och vi begav oss till stationen. Tog tåget till NYC, där vår transfer till Canada väntade! Klockan 7:30 så avgick bussen och en cirka 9 timmar och tre stopp senare, varav ett var hos den stränga Kanadensiska tullen, så var vi framme! Vi gjorde oss lite hemmastadda på rummet och beslutade oss sen för att ta en sväng i stan för att kolla på fallen och sedan gå och käka gott på Hard rock cafe! Fallen var otroligt vackra, båda lyste i olika färger rosa, lila, blå, grönt, så fint! Men maten var banne mig inte fel den heller. Beställde en combo revben & grillad kyckling och Smirnoff ice till det och herregud, det var himmelriket på jorden redan första tuggan och klunken! Att man kan uppskatta mat ( läs kött) så mycket! Vi satt sedan en lång stund och bara njöt av allt och sedan drog vi till en sportbar för lite häng där! Kändes så skönt att inte vara underårig för en stund!

På lördagen så steg vi upp, käkade en snabb frulle på stan, och begav oss sedan med bussen, vilket banne mig inte var många meter, till fallen för att åka maid of the mist! Var en otrolig upplevelse att komma så nära och det som gjorde det hela ännu mer magiskt var alla fåglarna som flög omkring runt fallen. Jättefint! Sedan så frös vi så mycket så vi beslutade oss för att ta en bagel på starbucks och sedan kolla stan lite. Blev bland annat ett besök på systemet eftersom att jenny fyllt 20 här, och inte kunnat njuta av det, haha. Så vi köpte med en Champagne att dela på uppe i rummet! Drog oss hemmåt där vi njöt av champagnen, vilade lite, och sedan mot kvällningen så fixade vi till oss och drog till ett steak house som vi spanat in tidigare på dagen. Beställde där en sirloin stek med bakad potatis och pepparsås, samt ett glas vitt vin till det, och yes, då var man hemma helt enkelt. Vi satt ett bra tag där och bara njöt av den goda maten och sällskapet. Klockren kväll var det!

På söndagen så gick bussen hemåt vid 10-tiden och tack vare ett riktigt jobbigt traffic jam så blev vi försenade med en 2 timmar och kom inte till NYC förrän vid halv 9 på kvällen. Tog sedan tåget hem och hamnade inte i säng förrän vid midnatt, trött och glad! En riktigt lyckad resa till Canada med goa tjejer helt enkelt! :)

VARNING: Bildbomb! ( Och jag låter bilderna tala för sig själva :)














































Bye bye Canada!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar